.

CO palackok

Gázpalackok házhoz szállítása még ma!

Motorikus üzemi (targonca) gáz, Acetilén, Oxigén, Ferroline (kevert gáz), Szén-dioxid (CO2), Argon, Nitrogén, PB háztartási, PPB motorikus. Budapesten a X., XVII., XVIII., és XIX kerületekben, valamint Vecsés és Gyál területénakár azonnali házhoz szállítással.

Mind a(z) 5 találat megjelenítve

Széndioxid, Szén-dioxid, CO2, Szénsav Felhasználása, gyártása

Legalátalánosabb felhasználási területei: szénsavas italok alkotórészeként, tűzoltó palackokban, hegesztésnél aktív védőgázként. Az ipari célokra használt szén-dioxid palackok ISO szabvány szerinti színe szürke.

A koffeint a zöld, nedves kávébabból szuperkritikus extrakcióval vonják ki, amihez oldószernek folyékony szén-dioxidot használnak.

Szilárd formában (szárazjég) mint hűtőanyag, ott, ahol gyors mélyhűtésre van szükség, vagy nem áll rendelkezésre hűtőgép.

A szén-dioxidot nagyobb mennyiségben bányásszák (Magyarországon 1982-ig a Kisalföldön, Mihályi mellett), illetve kőolaj- és földgáz kitermelésénél melléktermékként tör fel a kutakból. Az így kapott gázt tisztítják, majd nagy nyomáson cseppfolyósítják, és ebben a formában tárolják, szállítják. A cseppfolyós szén-dioxid hirtelen nyomáscsökkenésekor történő gyors párolgás (párolgáshő) annyira lehűti az anyagot, hogy az megfagy, és szárazjég keletkezik.

Az élelmiszeriparban a bányászott, ipari szén-dioxid helyett szívesen használják a tankerjesztésű pezsgők erjedése során keletkező szén-dioxidot, ugyanis a pezsgő természetes habzásához kevesebb is elég, mint amennyi abban keletkezik. A felesleget üdítőkhöz, sörgyártásnál használják fel.

A VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben Carbonei dioxidum néven hivatalos.

A biogáz egyik jelentős alkotórésze.

Forrás: A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Akciók
Garancia